Belgische kust, België

De Belgische Kust of Kuststreek is de landstreek waarmee België (en meer bepaald het Vlaamse gedeelte van België) grenst aan de Noordzee. De lengte bedraagt ongeveer 67 kilometer en omvat een tot 500 meter breed zandstrand met de tot 2,5 kilometer brede duinengordel erachter.

In het noorden vormt Het Zwin de grens met Nederland. Ten noorden daarvan gaat de kust over in de kust van Zeeuws-Vlaanderen. In het zuiden gaat de kustlijn over in de Franse Opaalkust, die in Frans-Vlaanderen, in het Franse Duinkerke, en oostelijk ervan, ook wel de Franse "Côte Flamande" (Vlaamse kust) wordt genoemd. Achter de kuststrook, meer landinwaarts, liggen De Polders. Deze polders en de kust vormen samen Maritiem Vlaanderen.

De Belgische kust heeft een negatieve connotatie vanwege haar sterk verstedelijkte kuststrook. In de jaren zestig en zeventig van de 20ste eeuw werd zowat de hele kust volgebouwd met appartementsgebouwen die thans een lange muur vormen. Hierdoor ging heel wat natuur (waaronder duingebieden) verloren. Langsheen de kust komen zandstranden voor. De Belgische kust vormt één der belangrijkste toeristische regio's van het land, en telt verscheidene badplaatsen. Bron: Wikipedia

Vakantie appartementen Belgische kust

Een vakantie appartement huren aan de Belgische kust? Ontdek welke vakantie appartementen Belgische kust te huur zijn op AppartementenBelgischekust.be.

Populair: Oostende, De Haan, Bredene, Oostduinkerke, De Panne, Knokke Heist

Foto: FaceMePLS, https://flic.kr/p/cgq2YQ


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?


Belgische kust: Inspiratie nodig?

Waar dichtbij op vakantie tijdens de herfstvakantie?

Jaarlijks is de eerste vakantie van het schooljaar de Herfstvakantie. Voor schoolgaande jeugd is het dan uitkijken naar een leuke locatie om de vakantie te spenderen. Thuis zitten is niet echt een optie, dus waarom niet dichtbij op vakantie gaan? Denk maar aan België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje... Voldoende keuze, toch?

Lees meer